Alicante

Alicante is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Na Valencia is het de grootste stad van de Costa Blanca. De stad biedt een juiste mix van het dagelijkse leven vermengd met het toerisme. Met de Explanada España heeft Alicante een wandelboulevard waar de Ramblas in Barcelona een puntje aan kan zuigen. Het strand behoort tot de beste stranden uit de regio en heeft een geweldig uitgaansleven.

Alicante

 

Bezienswaardigheden:

  • Kasteel van Santa Barbara: Bovenop de 166 meter hoge heuvel Monte Benacantil staat het Kasteel van Santa Barbara. Het kasteelcomplex is opgebouwd uit elementen die uit verschillende jaren stammen. Het kasteel is vrij toegankelijk.
  • Playa del Postiguet: Het 900 meter lange zandstrand Playa del Postiguet ligt bijna in het hart van Alicante. Het drukbezochte strand is van alle gemakken voorzien. Je kunt er ligbedden en parasols huren. Je kunt er een wandeling maken door de branding, maar heb je geen zin in natte voeten, kun je gebruik maken van de aangelegde wandelpromenade.
  • Casco Antiguo: de oude stad van Alicante is het gebied tussen de Rambla en Monte Benacantil. Hier vind je onder andere het prachtige plein Placa de l’Ajuntament en de Basilica de Santa Maria. Er zijn diverse pleintjes waar je je eventjes aan het stadse leven kunt onttrekken. De straten kunnen je doen verassen!

 

alicante-cascoantiguo
Alicante is ongeveer 90km rijden vanaf Casa Bueno.