Over ons

Wij zijn Tamara van de Wijnckel en Raymond Elisabeth, beiden wonend in Terneuzen (NL) met een passie voor fietsen en genieten in Spanje.

Raymond aan het woord:
“Vanaf mijn jeugd ben ik al een fanatiek sporter. Ik heb gevoetbald, en breng menig uurtje door in de sportschool voor fitness en spinning. Toen ik Tamara leerde kennen, wilde ze me meenemen naar de Mont Ventoux om te fietsen. Ik dacht: wie gaat er nu meer als 1000 km rijden om tegen een berg op te fietsen? Uiteindelijk was het een fantastische beleving. Zo is op mijn 40e het fietsvirus toegeslagen. Dat betekende dat ik een echte racefiets aanschafte, een inspanningstest onderging, en serieuzer en gerichter ging trainen. Er volgden daarna vele cyclo’s waaronder de Trois Ballons, La Vaujany, La Marmotte, De Ronde van Vlaanderen enz. Al snel werd mij duidelijk dat fietsen in een bergachtige omgeving mij goed lag.
Uiteindelijk hebben we begin 2014 een appartement in de regio Murcia gekocht om daar te fietsen, de accu zo nu en dan op te laden, te genieten van het mooie weer en alles wat het Spaanse leven te bieden heeft. Tijdens onze vele fietstochtjes in de verschillende regio’s van Spanje hebben we veel van het land gezien en ontdekt.”

In 2015 kwamen we in de Jalon Vallei terecht. We waren beiden meteen onder de indruk van het mooie landschap, de gezellige dorpjes, maar vooral nog het echte Spaanse leven. Ieder jaargetijde heeft weer zijn eigen charme. Zo zijn er de dorpsfeesten in de zomer, het druiven plukken in september, de verrukkelijke geur in de wijde omtrek als de sinaasappelen in bloei staan, en het sprookjesachtige beeld in februari van de amandelbloesem. En zo is er nog veel meer dat wij ook zelf nog zullen ontdekken!

Na enkele bezoekjes aan de Jalon vallei hebben we uiteindelijk onze casa in Vernissa Park gevonden. Een mooie uitvalsbasis die goed te bereiken is (tussen Murla en Benigembla) en van alle faciliteiten is voorzien. Wij hopen er veel plezier aan te mogen beleven en te mogen genieten van onze passie voor het leven en fietsen in Spanje.

De wereld zien en ervaren, is iets wat bij mij bovenaan mijn wensenlijstje staat. Proeven aan andere culturen, ervaren hoe andere mensen leven en genieten van de mooie plekjes op deze aarde geven mij het gevoel van optimaal geluk. Het is eigenlijk niet in woorden uit te drukken, want de ervaringen die je beleeft en bijvoorbeeld de geuren die bij bepaalde landen gepaard gaan, zijn niet te beschrijven. Samen met Raymond hebben we een manier gevonden om nog meer te genieten, en dat is door de wereld te zien vanaf de fiets. Zo zijn we uiteindelijk in Spanje terecht gekomen. De drukte en haast die we in Nederland hebben, staan in schril contrast met het Spaanse leven. De Jalon Vallei, met de kleine dorpjes waar je nog een bakker en cafeetje kunt vinden, de vriendelijke mensen die erg behulpzaam zijn, het heerlijke Spaanse eten en de fiestas die in ieder dorp zijn te vinden, geven een sfeer die je niet gauw vergeet en die je van het leven laat genieten. De natuur is prachtig en erg gevarieerd.  Onze casa biedt de mogelijkheid de drukte van Nederland even te vergeten en te genieten van de omgeving en alles wat Spanje brengt! groetjes Tamara