Denia

In Denia is een juiste verhouding ontstaan van een authentieke Spaanse plaats en het toerisme. Een grote trekpleister van Denia is het kasteel van Denia, dat boven de plaats uitkomt en daarom ook een mooi uitzicht over Denia en de jachthaven biedt. Het kasteel is gebouwd omstreeks de 11e/12e eeuw na Christus en in de nabije omgeving zijn ook nog oudere resten te vinden uit de Romeinse tijd. Ook leuk zijn de oude straatjes ten westen en oosten van het kasteel. Schattige huisjes in allerlei kleuren zijn vaak een lust voor het oog. Ten zuiden van de kasteelingang vind je ook het aantrekkelijke plein Plaza de la Constitución met daaraan het statige gemeentehuis en de “Iglesia de la Asunción”, een mooie kerk in moderne barok stijl. Nog iets zuidelijker het je de straat Marques de Campo. Deze rijkelijk met bomen gevulde straat is gevuld met leuke winkeltjes en een aantal gezellige terrasjes.

Wie van het strand houdt, is in Denia op de juiste plaats. Zowel ten westen als ten oosten van de haven liggen meerdere stranden die vaak lang en vrij breed zijn. Voldoende keuze voor de zon- en strandliefhebbers. Langs de kust van het oostelijk gelegen strand Playa Punta Negra kun je ook uitstekend terecht om te snorkelen of te duiken.
Wie liever een boottochtje maakt, kan dat doen vanuit de centraal gelegen jachthaven van Denia. Vanuit de haven van Denia vertrekken ook de veerboten naar de eilanden Ibiza, Mallorca en Menorca.

denia

Denia is de stad van de feesten. De jaarlijkse kalender staat bomvol met allerlei feesten die vaak hun oorsprong vinden in het katholieke geloof. Het begint al op 5 januari met de processie van de Drie Wijzen en het eindigt op 13 december met een openluchtbeurs “Pilgrimage to Saint Lucia’s Hermitage”. Vooral in laatste tien dagen van juni is het raak met diverse feesten die elkaar opvolgen. Leuk voor de toeristen is “Bulls to the sea”, dat in juli gehouden wordt op het terrein bij de jachthaven. In een tijdelijk arena wordt onder grote publieke belangstelling een stier losgelaten die door moedige mannen en vrouwen naar de zee gelokt moeten worden. Het doel is om de stier in het water te krijgen en daarbij zelf niet gewond te raken of een nat pak te halen.
Voor een actueel overzicht van alle feesten en meer achtergrondinformatie kun je terecht op het toeristenbureau van Denia aan Placa Oculista Buigues 9 in Denia.

Denia en de stranden van Denia zijn vanaf Casa Bueno makkelijk te bereiken op ongeveer 25km.