Moraira

De oude vissersplaats Moraira ligt aan de Costa Blanca in Spanje en is één van de leukste plaatsen langs deze populaire kuststreek. Moraira vormt één gemeente samen met het in het binnenland gelegen Teulada. Waar Teulada een vrij stil dorp is waar vooral mensen wonen die leven van de agrarische sector, zo levendig is het vissersdorp Moraira. Het centrum van Moraira bevindt zich direct bij de vissershaven, waar je naast de vissersbootjes een visafslag vindt waar je dagelijks verse vis kunt kopen. Wie zelf geen vis wil klaarmaken, kan de vangst van de dag natuurlijk ook gaan nuttigen in één van de vele restaurants in het centrum van Moraira en langs de kustweg richting Calpé.

Het centrum van Moraira bestaat uit ongeveer twintig straten die vooral gevuld zijn met restaurants, bars, winkels, makelaars en wooncomplexen van maximaal 4 tot 5 verdiepingen hoog. De straten zijn deels alleen toegankelijk voor voetgangers, wat ten goede komt aan de sfeer van het centrum. Wie door Moraira loopt, voelt de gemoedelijke sfeer.

Het vertier in Moraira bestaat voornamelijk uit het bezoeken van terrasjes en restaurants, vissen, golf, zwemmen en wat winkelen. Net buiten Moraira vind je een kartbaan voor degene die op zoek is naar adrenaline. Als bezienswaardigheid is er het Castillo de Moraira dat aan de zuidkant van het centrum ligt.

Moraira ligt op ongeveer 30 km vanaf Casa Bueno.